Burnočio miltai yra gaminami iš pagrindinio jo šaltinio – burnočio augalo. Augalo sėklos yra sumalamos ir paverčiamos miltais. Jie gali būti naudojami kepimui bei maišymui su kitais miltais. Burnočio augalo sėklos, naudojamos burnočio miltams, būna įvairių spalvų – rausvos, baltos, auksinės ir šviesiai rudos – tačiau tai priklauso nuo rūšies. Burnočio miltus galite naudoti kepant, kad savo kepiniams suteiktumėte saldų ir skanų skonį.
Žmonės burnotį laiko javais, kaip kviečius ir avižas, tačiau taip nėra. Nors jo panaudojimas bei sudėtis yra panašūs į javų, jis gerokai skiriasi nuo javinių grūdų.
Burnočio miltų kilmė
Pagrindinis burnočio gamintojas buvo Actekų imperija, buvusi itin galinga Meksikoje XV ir XVI a. Po pupelių ir kukurūzų, burnotis buvo trečia svarbiausia imperijos kultūra. Ji buvo pavadinta pagal graikišką žodį, reiškiantį „amžinas“ arba „nemirtingas“. Tai simbolizuoja šios sėklos tvirtumą ir universalumą.
Kur naudoti burnočio miltus
Actekai naudoja burnotį tortilijų ir tamalių gamybai. Kai prasideda jų šventasis mėnuo Huitzilopochtli, jie naudoja agavą, kukurūzus ir burnotį, kad sukurtų savo dievų stabus. Burnočio miltai bus tobulas jūsų virtuvės kepyklėlės papildymas, kad galėtumėte gaminti savo mėgstamiausius kepinius, pvz. duoną, paplotėlius, blynus, krekerius ar picos tešlą.
Burnočio miltų didmeninė prekyba
„NutriBoost“ yra burnočio miltų didmeninės prekybos įmonė. Dėl to šią vardinio prekės ženklo prekę savo klientams siūlome urmu.