Ryžių milteliai arba ryžių miltai yra pagaminami susmulkinant smulkius ryžius. Pašalinus nevalgomą viso grūdo ryžių išorinį lukštą gauname rudųjų ryžių miltus. Ryžių miltuose nėra glitimo, dėl ko jie puikiai tinka pakeisti kvietinius miltus. Taip pat, ryžių miltus galite naudoti tirštinimui.
Rudųjų ryžių miltų kilmė
Prieš 6000 m. prieš mūsų erą, Pietų Kinijoje ryžiai buvo užauginti pirmą kartą. Po kiek laiko jų auginimas plėtėsi į Indiją, Tailandą ir Vietnamą. Dabar, Indija ir Kinija yra atsakingi už 50% viso pasaulio ryžių auginimą. JAV daugiausiai ryžių paruošia Arkanzasas, Luiziana ir Kalifornija.
Šalyse, kur ryžiai nėra pagrindinis maistinis ingredientas, ryžių miltai daugiausiai naudojami kaip alternatyva kvietiniams miltams. Vos miltus pristačius vakarinėms šalims 1980-aisiais, jie greitai patapo pagrindiniu kepinių ir perdirbtų maisto produktų ingredientu. 90% viso pasaulio ryžių auginimo ir suvartojimo įvyksta Azijoje.
Rudieji ryžiai yra tamsios spalvos ir kietos tekstūros. Dėl to, susmulkinus, jie pirmiausiai naudojami duonos ir tortų gamybai.
Kaip naudoti rudųjų ryžių miltus
Rudųjų ryžių miltai yra gaunami susmulkinus 100% grynos kokybės pilno grūdo ruduosius ryžius. Šie miltai turi subtilų riešutų skonį. Tai yra miltai be glitimo, todėl juos galite naudoti receptams be glitimo, padažų tirštinimui, duonos, keksiukų ir blynų gaminimui.
Rudųjų ryžių miltų didmeninė prekyba
Ieškote rudųjų ryžių miltų didmenininko? Leiskite jums padėti siūlant aukštą kokybę ir platų ingredientų pasirinkimą. Viskas įsigyta tiesiai iš kilmės šalies.