Graikiniai riešutai botanine prasme iš tiesų nėra riešutai, nes tai yra valgoma kaulavaisio sėkla, tačiau įprastai jie yra vadinami riešutais. Jie turi kietą kevalą. Sunokus, valgoma graikinio riešutmedžio sėkla yra vartojama kaip užkandis arba garnyras.
Graikinių riešutų kilmė
Juglans regia, įprastai žinomi kaip graikiniai riešutmedžiai, į Šiaurės Ameriką buvo atgabenti ankstyvaisiais 1800 iš Anglijos. Ten jie buvo vadinami angliškaisiais riešutais ir tapo itin populiariais.
Graikiniai riešutai būna įvairių formų, dydžių ir kokybių. Mūsų siūlomos paplitusios rūšys yra:
- Šviesiųjų graikinių riešutų puselės 80/20
- Šviesiųjų graikinių riešutų puselės 50/50
- Graikinių riešutų puselės ir ketvirčiai
- Šviesiųjų graikinių riešutų puselės ir gabaliukai (ang. light quarters and brokens, LQ&B)
Kaip naudoti graikinius riešutus
Žalius graikinius riešutus galite valgyti kaip užkandį arba naudoti juos garnyrui. Mes siūlome šviesesnes ir tamsesnes lukštentų graikinių riešutų puseles ir ketvirčius, kuriuos galite naudoti kaip daugybės patiekalų ingredientą. Graikinis riešutas yra pagrindinis turkiško saldumyno „Baklava“ ingredientas.
Graikinių riešutų didmeninė prekyba
„NutriBoost“ yra graikinių riešutų didmeninės prekybos įmonė Nyderlanduose. Be šių nuostabių riešutų, mes taip pat tiekiame anakardžius, migdolus ir lazdyno riešutus. Visą mūsų riešutų asortimentą rasite tam skirtame puslapyje.