Kedrų riešutai nėra laikomi riešutais. Tai yra valgomos skirtingų pušų sėklos. Pailgos kedro riešutų sėklos yra dramblio kaulo spalvos ir turi saldų skonį su riešutų poskoniu. Jos labai intensyvios, nepaisant to, kad yra mažos. Šį skanų ingredientą galite naudoti savo užkandžiuose ir receptuose.
Kedro riešutų kilmė
Jei pasižiūrėtume į tikslų kedro riešutų aprašymą, sužinotume, kad pušų sėklos yra randamos po kankorėžių žvynais. Jie yra naudojami jau nuo paleolito laikų, kai žmonės medžiodavo, kad išgyventų. Kedro riešutų galite rasti visame pasaulyje, o tai rodo, kad juos valgydavo visos civilizacijos.
Šiaurės Amerikoje yra trys pagrindinės pinionų pušų rūšys: meksikinė pušis (Pinus cembroides), vienalapis pinionas (Pinus monophylla) ir Kolorado pinionas (Pinus edulis). Yra ir dar aštuonios pinionų pušų rūšys, tačiau jos yra naudojamos daug mažiau. Tai – „Parry“ pinionas (Pinus quadrifolia), saldžioji pušis (Pinus lambertiana), „Torrey“ pušis (Pinus torreyana), skarotoji pušis (Pinus coulteri) ir „Gray“ pušis (Pinus sabineana). Šiame regione riešutai yra vadinami pagal ispanišką pinionų pušų pavadinimą „piñón“ (daugiskaita: „piñones“).
Kaip naudoti kedro riešutus
Kedro riešutų galima dėti į salotas, žuvies ir daržovių patiekalus, mėsą. Jie taip pat gali būti naudojami kepiniuose ar paverčiami į pesto padažą.
Kedro riešutų didmeninė prekyba
Likite priekyje konkurentų ir kedro riešutus gaukite tiesiai iš tokios didmeninės prekybos įmonės kaip „NutriBoost“. Esame įsikūrę strategiškoje Europos dalyje, šalia Nyderlandų uosto Roterdame, ir turime galimybę efektyviai importuoti ir platinti produktus visoje Europoje.