Spelta, taip pat vadinama „Farro Grande“, priklauso lukštentų kviečių šeimai. Pirmiausiai ji buvo auginama Persijoje, dabartiniame Irane, o tada jos auginimas prasidėjo pietryčių Europoje. Tuo metu tai buvo pagrindinis maisto produktas ir pirmasis kviečių tipas, naudotas duonos gamybai.
Lukštentų speltų kilmė
Spelta turi ir kitų pavadinimų, pvz. lukštenti kviečiai arba dinkelio kviečiai. Šio tipo kviečiai pirmą kartą buvo užauginti 5000 m. prieš mūsų erą. Jie buvo naudojami kepiniams, olandiškam jeneverui arba alaus gryninimui.
Ji taip pat laikoma kviečių porūšiu, nes abu yra panašūs iš išvaizdos. Botaninis speltos pavadinimas yra Triticum aestivum subsp. Spelt.
Kaip naudoti lukštentas speltas
Speltos gali būti naudojamos pilno grūdo arba miltų pavidalu. Speltų miltus galite naudoti sausainiams ir duonai kepti. Jie taip pat gali būti naudojami vietoje kviečių duonos ir kviečių miltų receptuose.
Lukštentų speltų didmeninė prekyba
Kaip lukštentų speltų didmeninės prekybos įmonė, tiekiame savo produktus dideliais kiekiais visame pasaulyje. Ypač Europoje šią prekę tiekiame daugybei prekės ženklų ir įmonių. Susisiekite su mumis dėl specialaus pasiūlymo.