Bolivinė balanda yra kilusi iš Pietų Amerikos ir yra populiari dėl savo valgomų sėklų. Tai yra grūdinis augalas, laikomas kasmetiniu žoliniu augalu. Raudonosios bolivinės balandos yra dar vienas dažnas bolivinių balandų tipas. Yra daug bolivinių balandų spalvų rūšių, o iš jų žinomiausia – baltoji bolivinė balnda. Juodoji ir raudonoji bolivinės balandos taip pat įgauna populiarumą.
Raudonųjų bolivinių balandų kilmė
Vietinis Pietų Amerikos žydintis augalas, vadinamas Chenopodium quinoa, augina raudonąsias bolivines balandas. Inkų kariai jas vadindavo „Inkų raudonosiomis“. Dėl to savo kilmės regione jos žinomos šiuo vardu.
Nevirtos raudonųjų bolivinių balandų sėklos yra traškios, plokščios ir ovalios. Išvirtos, jos suformuoja nedidelės sferos formą, visai kaip kuskusas. Išvirtos raudonosios bolivinės balandos yra kramtomos ir purios tekstūros.
Nors šios sėklos yra žinomos kaip raudonosios bolivinės balandos sėklos, kartais jos būna violetinės spalvos. Nors tai yra pseudo-javai, žmonės jas laiko grūdais.
Kaip naudoti raudonąsias bolivines balandas
Visai kaip baltosios bolivinės balandos, raudonosios bolivinės balandos gali būti naudojamos daugeliu atveju. Tačiau jos ne itin naudingos saldžiuose patiekaluose. Galite jas naudoti salotose, kaip ryžių pakaitalą, arba grūdų dubenėliuose, tačiau jos netinka kepiniams. Raudonoji bolivinė balanda yra riešutinio skonio ir turi labai traškią tekstūrą bei yra skanesnė nei baltoji bolivinė balanda.
Raudonųjų bolivinių balandų didmeninė prekyba
Tiekiame raudonąsias bolivines balandas kaip didmeninės prekybos įmonė. „NutriBoost“ perka tiesiai iš šaltinio ir taip garantuoja aukštą kokybę ir konkurencingas kainas.