Išlukštenta ir apdorota saulėgrąžos sėkla yra žinoma kaip kepyklų saulėgrąžų sėkla. Kepyklų sėkla skiriasi nuo konditerinės sėklos, nes ji yra apvalios formos ir didesnė. Kepyklų sėkla turi daugiau aliejaus turinio, dėl ko yra tamsesnės spalvos. Tačiau kalbant apie konditerinę sėklą, ji yra didelė, tvirtos tekstūros ir blankesnės spalvos.
Konditerinių saulėgrąžų sėklų kilmė
Saulėgrąžų ištakos yra Peru ir Meksikoje. Tai – vienos iš pirmųjų Amerikos vietinių užaugintų ir tūkstančius metų naudotų augalų. Kuomet ispanai jas parsigabeno į Europą, saulėgrąžų aliejus tapo itin populiarus ir plito į kitas šalis. Šio augalo žiedai užaugina daugybę sėklų, uždarytų pilkuose arba juoduose lašo formos lukštuose.
Kaip naudoti konditerines saulėgrąžų sėklas
Konditerinės saulėgrąžų sėklos daugiausiai naudojamos kepiniams ir saulėgrąžų aliejui. Jomis taip pat galima užkandžiauti.
Konditerinių saulėgrąžų sėklų didmeninė prekyba
Įsigykite konditerines saulėgrąžų sėklas iš mūsų didmeninės prekybos įmonės. Supakuotos į 25 kilogramų maišus, kuriuos galime teikti bet kokiai šio produkto norinčiai įmonei – tiek maišą, tiek visą konteinerį.