Baobabų milteliai yra prieinami didmeninėmis pakuotėmis su maistu dirbantiems specialistams. Mūsų siūlomi baobabų milteliai yra iš Afrikos. Įprastai, baobabų vaisių milteliai yra natūraliai džiovintų vaisių endokarpo (Baobabo medžio vaisiaus ankšties) milteliai. Pasitelkiant mechaninius atskyrimo metodus, milteliai yra atskiriami nuo sėklų. Jie yra visiškai gryni ir neturi priemaišų.
Baobabų miltelių kilmė:
Adansonia yra vienas iš seniausių ir didingiausių medžių pasaulyje. Jis įprastai žinomas kaip Baobabo medis, iš kurio ir gaunami baobabų milteliai. Adansonia, arba baobabo medis, yra kilęs iš Afrikos. Jis taip pat auga karštuose ir sausuose regionuose, pvz. Arabijoje, Madagaskare, Užsachario Afrikoje ir kai kuriose sausose ir karštose Australijos vietose. „Baobabas“ yra arabiškas žodis, reiškiantis „daugybės sėklų tėvas“. Kai kuriose Afrikos vietose jis taip pat vadinamas apsivertusiu medžiu, dantų akmens kremo medžiu ar beždžionių duonos medžiu dėl savo augimo šaknimis į viršų. Afrikoje jis taip pat žinomas kaip gyvybės medis, nes ne tik suteikia gėrimo ir maisto, bet ir kitų gyvybei reikalingų dalykų. Sakoma, kad šis medis gali gyventi 1500 metų. Palyginus su šakomis ir ūgiu, medžio kamienas yra itin storas. Baobabai žydi sunkiomis baltomis gėlėmis, kurias apdulkina naktiniai didieji šikšnosparniai, tad šios gėlės virsta į ilgus, rudus ir žalius vaisius. Vaisiaus sėklos forma yra kaip inksto, o jos lukštas kietas. Vaisiaus vidus baltas, kreminis, minkštas, o minkštimas turi šiek tiek miltelių. Baobabo vaisiaus skonis yra unikalus ir malonus.
Iš 1kg baobabų miltelių galima išgauti 3000 miligramų vitamino C. Baobabų milteliuose taip pat randama ir kitų mineralų, reikalingų sveikatai, pvz. kalcio (±300mg/100g), magnio (167mg/100g), kalio (±2000mg/100g). Prasidarę didžiųjų baobabų vaisiai yra Afrikos baobabų miltelių šaltinis. Pravėrus, atskyrus ir sumalus vaisiaus minkštimą, jis yra paverčiamas į miltelius.
Kaip naudoti baobabų miltelius:
Baobabų medžiai yra randami Afrikoje, Australijoje ir Madagaskare. Juos galite valgyti šviežius arba jų unikalaus skonio miltelius dėti į sriubas, desertus, glotnučius ir troškinius. Jei norite juos vartoti kasdien be didesnių pastangų, baobabų miltelius galite maišyti į gėrimus, tokius kaip glotnučiai, vanduo, arbata ar sultys. Baobabų miltelius galite naudoti net kepiniuose, avižų dribsniuose ar jogurte.
Baobabų miltelių didmeninė prekyba
Įsigykite baobabų miltelių tiesiai iš didmenininko. Nuo vienetinių dėžių iki konteinerių. Konkurencingos kainos ir aukšta kokybė. Prieinami su privačia etikete ir didmeninėmis pakuotėmis.