Kakavmedžiai yra auginami nedideliuose ūkiuose Amazonės miškuose, Afrikoje ir Peru. Jie yra kakavos pupelių šaltinis. Šių pupelių derlius yra nuimamas, o jos yra nuvalomos, išrūšiuojamos ir labai atsargiai išdžiovinamos. Kakavos pupelės yra šokolado žaliava, suteikianti jam skonį. Iš šių pupelių galima gaminti kakavos sviestą ir kitas kakavos medžiagas.
Neapdorotų kakavos pupelių kilmė
Botaninis kakavos medžio pavadinimas yra Theobroma cacao, ir tai yra šokolado šaltinis. Iš esmės, kakavos pupelių derlius yra nuimamas nuo šio medžio, o pupelės yra naudojamos šokolado gamybai. Šio medžio vaisiai yra vadinami ankštimis, o pupelės – šio vaisiaus sėklos. Ankšties apvalkalas yra ryškios spalvos ir labai kietas. Ankštys auga ant medžio šakų kekių pavidalu. Iš pradžių šios ankštys yra bekvapės mažos baltos gėlės, vadinamos žiediniais kopūstais. Šios gėlės auga ant senų medžio šakų.
„NutriBoost“ siūlo iš Peru ir Afrikos kilusias kakavos pupeles. Peru jos auga daugiausiai Amazonės, Junín, Cusco, Ayacucho, ir San Martin regionuose. Kakavos pupelių skonis yra kartus – visai kaip nesaldinto šokolado.
Kaip naudoti neapdorotas kakavos pupeles
Jos gali būti malamos kavai, nulupamos ir valgomos, kepinamos ir dedamos į glotnučius, muslį, ledus, riešutų mišinius, sausainių tešlą arba kaip alternatyva šokolado drožlėms įvairiuose desertuose.
Neapdorotų kakavos pupelių didmeninė prekyba
Neapdorotų kakavos pupelių didmeniniais kiekiais įsigykite „NutriBoost“. Tikėkitės nedidelių užsakymo kiekių, konkurencingų kainų ir aukštos kokybės. Siūlome privačios etiketės ir didmenines pakuotes.