Istoriškai baltieji pipirai buvo vieni iš mėgstamiausių prieskonių pasaulyje. Pipirai visuomet buvo laikomi vertingais, net ir ankstyvame 5-ąjame amžiuje, kai Romoje buvo naudojami kaip pinigai.
Baltųjų pipirų miltelių kilmė
Baltieji pipirai buvo pristatyti pietryčių Azijoje prieš maždaug 2000 metų ir nuo to laiko jų plantacijos nepaprastai išplito. XX a. 3-iajame dešimtmetyje Brazilija buvo didžiausia šio prieskonio gamintoja.
Pipirų uogos primena vynuoges ir, visai kaip jos, auga kekėmis, kurios yra maždaug 10 pėdų aukščio. Jos įprastai randamos Indonezijoje ir Indijoje. Pipirų uogos yra paverčiamos į tris skirtingus pipirų žirnelius: juoduosius, baltuosius ir žaliuosius.
Iš jų visų, juodieji pipirai turi stipriausią skonį, todėl yra populiariausi. Pipirų uogos yra apdirbamos net prieš joms pilnai sunokstant.
Uogos, kurios dar nėra sunokusios, suteikia žaliuosius pipirų žirnelius. Apdirbtos, jų sėklos yra konservuojamos sūryme.
O paskutinieji yra baltieji pipirai, gaminami iš pilnai sunokusių uogų.
Žalieji pipirai buvo išvystyti neseniai, bet juodieji ir baltieji pipirai naudojami jau labai daug metų. Yra ir kitų tipų pipirų, pavyzdžiui, raudonieji pipirų žirneliai ir rausvieji pipirų žirneliai. Jie taip pat yra apdirbami ir parduodami rinkoje.
Botaninis pipiro pavadinimas yra Piper Nigrum, ir jis priklauso pipirinių šeimai. Šie pipirai natūraliai auga Šri Lankoje, Vietname, Indijoje ir Malaizijoje.
Kaip naudoti baltųjų pipirų miltelius
Galite mėgautis padažais, daržovėmis ir troškiniais su baltuoju pipiru. Unikaliam skoniui ir aštriam aromatui, šie pipirai puikiai pasitarnauja krevečių ir tuno patiekaluose.
Baltųjų pipirų miltelių didmeninė prekyba
Pasiruošę paaštrinti savo asortimentą? Tuomet bendradarbiauti su „NutriBoost“ kaip baltųjų pipirų miltelių didmeninės prekybos partneriu yra geras pasirinkimas. Paskambinkite arba parašykite vienam iš mūsų darbuotojų, kad sužinotumėte, ką galime jums pasiūlyti.