This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Description
Botaninis pavadinimas Piper nigrum
Pakuotės dydis 25 kilogramai
Minimalus užsakymo kiekis 25 kilogramai
Kilmės regionai Azija, Europa
Būsena Milteliai
Prieinamumas Didmeninė prekyba, privati etiketė
Kokybė Ekologiška
Galiojimo laikas 12 mėnesių
Porcijos dydis 1 arbatinis šaukštelis
Kategorija Žolelės ir prieskoniai

 

 

 

Juodieji pipirai yra vieni iš daugiausiai naudojamų prieskonių, dedamų į daugybę patiekalų. Tai taip pat daugiausiai parduodamas prieskonis pasaulyje. Šiame prieskonyje yra cheminis junginys piperinas, kuris jam suteikia aštrų skonį ir atskiria nuo čili pipiro. Visame pasaulyje jis yra naudojamas dėl skonio, daugiausiai su druska.

Pipirų augalai užaugina nesunokusias uogas, kurios tebebūna žalios, o paskui jos naudojamos sukurti juodąjį pipirą. Prieš išdžiovinant uogas, jos yra verdamos ir nuplaunamos karštu vandeniu. Vandens karštis paskatina tamsėjimo procesą džiovinimo metu. Džiovinimo procesas užtrunka keletą dienų, net ir naudojant aparatus. Šio proceso metu pipiras apsitraukia tamsiu, plonu sluoksniu ir susitraukia. Džiovinimo procesui pasibaigus gauname pipiro grūdelį.

Juodųjų pipirų miltelių kilmė

Žvelgiant į istoriją, juodasis pipiras buvo vienas iš vertingiausių ir daugiausiai parduodamų prieskonių. Tais laikais pipirų grūdelius žmonės naudodavo vietoje piniginių monetų.

Piper nigrum yra žydinčio augalo, iš kurio išgaunamas juodasis pipiras, pavadinimas. Jis kilęs iš Pipirinių šeimos, o jo vaisius vadinamas pipiro grūdeliu. Tai yra vaisius, kuris yra išdžiovinamas ir naudojamas kaip prieskonis. Pilnai užaugusio pipiro grūdelio diametras yra maždaug 5mm. Vaisiaus spalva yra tamsiai raudona, o jo sėkla visai kaip kaulavaisio. Augalas yra maltų pipirų ir pipirų grūdelių – įprastai žinomų kaip žaliasis pipiras (džiovintas nesunokęs vaisius), baltasis pipiras (sunokusių vaisių sėklos) arba juodasis pipiras (apdorotas ir išdžiovintas nesunokęs vaisius) – šaltinis.

Kaip naudoti juodųjų pipirų miltelius

Juodasis pipiras yra daugiausiai pasaulyje naudojamas prieskonis, skirtas pridėti skonio ir aštrumo maistui. Pipirų grūdeliai taip pat naudojami konservuotiems agurkėliams, sriuboms, troškiniams ir sultiniams. Po apdorojimo, galimos skirtingos jų spalvos. Galite juos naudoti maisto gamybai arba prieskoniavimui.

Juodųjų pipirų miltelių didmeninė prekyba

Kaip juodųjų pipirų miltelių didmeninės prekybos įmonė, „NutriBoost“ tiekia daugybei Europoje pirmaujančių prekės ženklų ir tiekėjų. Siūlydami konkurencingas kainas ir lankstumą, aptarnaujame savo klientus pralenkiant jų lūkesčius.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our