Švieži kokosai yra supjaustomi į mažus gabalėlius ir į traškučio storio pusmėnulius. Po to, jie yra pakepinami iki kol tampa auksaspalviais traškučiais. Jie visai kaip anakardžių riešutai – pakepinus negali jiems atsispirti. Galite šiais skaniais kokosų traškučiais mėgautis kartu su užkandžių mišiniais, vaisiais ir jūros gerybėmis. Taip pat juos galite dėti į savo salotas.
Ekologiški kokosai yra surinkti rankomis, tuomet jie yra perkeliami į apdorojimo skyrių. Šiame skyriuje jie yra apžiūrimi ir apžiūros nepraėję kokosai yra pašalinami. Šiame procese visi kokosai visų pirma yra nulupami. Lieka tik baltas kokosų minkštimas. Minkštimas yra perkeliamas ant konvejerio tarkavimui. Sutarkavus, minkštimas yra džiovinamas orkaitėje, kad iki nustatyto lygio būtų pašalinta drėgmė. Išdžiovinus, kokosas praeina pro daugybę filtrų, kad būtų palaikomas vienodas dydis ir būtų išvengiama sulipimo. Tuomet ateina laikas šiuos nesaldintus kokosų traškučius švelniai kepinti.
Kaip naudoti kepintus kokosų traškučius
Šiuos tobulai pakepintus kokosų traškučius galite naudoti su jogurtu, granola, šviežiomis salotomis ar net dėti į keksiukų receptus. Kepintais kokosų traškučiais galite mėgautis kaip užkandžiais arba pateikti juos su ledais.
Kepintų kokosų traškučių didmeninė prekyba
Gaukite savo kepintus kokosų traškučius iš tokios didmeninės įmonės Europoje kaip „NutriBoost“. Galite pradėti įsigydami 10 kilogramų arba, jei reikia, pirkite konteineriais.