Spelta yra žinoma kaip grūdų javai, priklausantys kviečių šeimai. Tačiau ji nėra kaip kviečiai. Šis grūdas Vidurio Rytuose ir Europoje auginamas jau šimtus metų. Nors jo išvaizda visai kaip kviečių, jo išorinis lukštas yra labai kietas ir prieš vartojimą yra sutraiškomas. Kaip ir kviečių, taip ir speltų miltai yra šiek tiek riešutinio ir saldaus skonio.
Šnekant apie populiariausius nekvietinius miltus, speltų miltai yra vieni iš jų. Jie naudojami visuose kviečių neturinčiuose receptuose, duonoje ir makaronuose.
Speltų miltų kilmė
Speltos priklauso kviečių šeimai. Tai yra kviečių rūšis, kuri buvo auginama nuo 5000 m. prieš mūsų erą. Speltos taip pat vadinamos lukštentais arba dinkelio kviečiais. Tai yra jau šimtmečius auginamas javų grūdas. Speltų gimtinė yra Iranas, iš kurio jos atkeliavo į Europą. Nuo praeito šimtmečio speltų auginimas buvo pradėtas ir Šiaurės Amerikoje.
Kaip naudoti speltų miltus
Speltų miltai yra naudingas kviečių miltų pakaitalas skirtingiems receptams, kuriuos galima keisti 1:1 santykiu. Speltos turi unikalaus tipo glitimo. Duonos struktūrai sukurti, speltų miltų kočiojimas trunka trumpiau, nes jie – atvirkščiai nei kvietiniai miltai – yra minkšti ir lengvai suskaidomi. Todėl svarbu pabrėžti, kad speltų miltų negalima per daug maišyti, nes jūsų gaminamo produkto tekstūra sutrupės.
Speltų miltų didmeninė prekyba
Kaip speltų miltų didmeninės prekybos įmonė, tiekiame savo produktus dideliais kiekiais visame pasaulyje. Ypač Europoje šią prekę tiekiame daugybei prekės ženklų ir įmonių. Susisiekite su mumis dėl specialaus pasiūlymo.