Burnočio grūdas auga kai kuriose Meksikos vietovėse, bet taip pat ir tokiose vietose, kaip Indija. Be burnočio grūdų, taip pat yra ir burnočio aliejus. Burnočio aliejus yra išgaunamas iš burnočio grūdų, kurie turi labai universalų komercinį panaudojimą.
Burnočio grūdas yra švelnios tekstūros, žemiško, riešutų skonio. Tačiau pažvelgus įdėmiau, burnotis nėra grūdas – tai natūraliai glitimo neturinti sėkla. Tai skanus, organiškai užaugintas maistas, sveikas ir universalus jūsų pusryčių meniu papildymas. Šventėse taip pat naudojamas saldainių „Alegria“ gamybai. Šiuo metu burnočio grūdas yra gaminamas ir parduodamas sveikatos ir maisto parduotuvėse.
Burnočio grūdo kilmė
Skirtingos burnočio rūšys, auginamos grūdais, turi turtingą 8000 metų istoriją. Burnočio augalai yra laikomi „pseudo-javais“, auginamais dėl savo krakmolingų sėklų. Tačiau jie negali būti klasifikuojami su javais, tokiais kaip ryžiai ar kviečiai. Skirtingos burnočio rūšys, pvz. Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L, ir Amaranthus caudatus L, tebėra naudojamos kaip grūdai. Burnočio grūdo augalas gali būti lyginamas su kukurūzais ar ryžiais.
Kur naudoti burnočio grūdus
Actekai burnočius naudodavo tortilijoms, atolėms, tamalėms. Taip pat, šie grūdai, kukurūzai ir agava buvo naudojami jų dievų stabų formavimui šventojo Huitzilopochtli metu. Skrudinama burnočio sėkla sprogsta kaip spragėsiai. Ji taip pat gali būti sumalama į miltus, o miltai gali būti naudojami makaronų ar duonos gamybai kaip puiki miltų alternatyva. Išdaiginę burnotį, jo daigus galite dėti į sumuštinius ar salotas.
Burnočio grūdus taip pat galite naudoti savo mėgstamiausiuose patiekaluose vietoje ryžių. Be to, burnotį labai populiaru dėti į savo pusryčius kaip avižinius dribsnius.
Burnočio grūdų didmeninė prekyba
„NutriBoost“ yra burnočio grūdų didmeninės prekybos įmonė. Dėl to šią prekę savo klientams siūlome urmu ir su vardiniu prekės ženklu. Minimalus užsakymo kiekis prasideda nuo 20 kilogramų.