Sezamas yra žinomas kaip vienas iš seniausių aliejinių sėklų augalų pasaulyje. Palyginus su kitais aliejinių sėklų augalais, jis turi daugiausiai aliejaus turinio. Jis yra naudojamas viso pasaulio virtuvėse dėl savo riešutinio ir turtingo skonio. Jis labai panašus į juodgrūdę, arba nigella sativa. Žmonės susimaišo ir vadina jį svogūno sėklomis arba juoduoju kmynu. Turėtumėte žinoti, kad jie visi skirtingi, ir nepasimesti dėl jų išvaizdos.
Sesamum indicum yra augalas, kuris auginamas jau tūkstančius metų. Jis turi ankštis, kuriose yra aliejingos, mažos, plokščios sėklos, vadinamos juodosioms sezamo sėklomis. Yra daug sezamo sėklų spalvų rūšių – rudos, juodos, auksinės, pilkos ir rusvos.
Pašalinus juodosios sezamo sėklos luobelę, ji tampa balta sezamo sėkla, nes pašalinus grūdo lukštą pasimato jo baltos vidinės dalys. Pašalinus lukštą sėkla taip pat turės kitokią maistinę vertę ir skonį.
Kaip naudoti juodąsias sezamo sėklas
Sėklos virtuvėje gali būti naudojamos daugybe skirtingų būdų. Galite jų užbarstyti ant salotų, ryžių patiekalų, daržovių ir makaronų. Jos taip pat gali būti naudojamos traškiam žuvies apvalkalui pagaminti arba dėti į kepinius. Sezamo sėklos yra naudojamos įvairiems patiekalams Azijoje, Afrikoje, Vidurio Rytuose ir Viduržemyje. Juodosios sėklos turi turtingesnį riešutinį skonį, bet yra mažiau riebios. Dėl to jos naudojamos kaip paskutiniai patiekalo potėpiai. Be to, dėl savo unikalios spalvos jos suteikia estetikos maistui. Kinijoje ir Japonijoje žmonės naudoja juodąsias sezamo sėklas saldumynuose, pvz. leduose, močiuose ir sausainiuose.
Juodųjų sezamo sėklų didmeninė prekyba
Gaukite savo juodąsias sezamo sėklas iš didmeninės prekybos įmonės kaip „NutriBoost“. Ieškodami nedidelių ar didelių šio produkto kiekių susisiekite su mumis.