Sezamai turi didžiausią aliejaus kiekį iš visų aliejingų sėklų augalų. Taip pat, tai yra viena iš seniausių aliejingų sėklų augalų pasaulyje. Ne viena pasaulio virtuvė naudoja sezamą kaip gaminimo ingredientą. Sezamo sėklos yra valgomos tiek su, tiek be luobelės. Kai luobelė lieka vietoje, sezamo sėklos turi auksinį-rudą atspalvį. Kai luobelė pašalinama, sėklos yra beveik baltos spalvos, kuri kepinant virsta ruda.
Natūralių sezamo sėklų kilmė
Sezamas arba Sesamum indicum yra kasmetinis augalas, augantis tiesiai ir priklausantis pedalijinių augalų šeimai. Jis taip pat vadinamas benne vardu ir yra auginamas jau tūkstančius metų dėl savo sėklų. Iš jo sėklų yra išgaunamas turtingo skonio aliejus, naudojamas skoniui ir maistui. Būna ir kitokių augalo tipų, kuriuos galima rasti Afrikoje ir Indijoje. Dėl savo valgomų sėklų jis yra auginamas tropiniuose pasaulio regionuose. Sezamo augalo sėklos auga ankštyse. 2016-aisiais, sezamo sėklų gamyba pasaulyje siekė 6.1 milijonų tonų, o pagrindiniai gamintojai buvo Sudanas, Indija, Tanzanija ir Mianmaras.
Kaip naudoti natūralias sezamo sėklas
Sezamo sėklos daugiausiai naudojamos gaminimui Azijoje ir Vidurio Rytuose. Chalva yra vienas geriausiai žinomų iš susmulkintų ir pasaldintų sezamo sėklų gaminamų saldumynų. Žmonės Šiaurės Amerikoje ir Europoje naudoja šias sėklas įvairių maisto produktų (ypač – kepinių) puošybai ir skoniui.
Natūralių sezamo sėklų didmeninė prekyba
Gaukite savo natūralias sezamo sėklas iš didmeninės prekybos įmonės kaip „NutriBoost“. Ieškodami nedidelių ar didelių šio produkto kiekių susisiekite su mumis.