Siūlome iš Afrikos ir Pietų Amerikos kilusias Šalavijų sėklas. Galimos tiek įprastos, tiek ekologiškos sėklos. Chia sėklos jau daugybę metų yra itin svarbios centrinės Amerikos gyventojų mityboje. Chia sėklų skonis švelnus, o sėklos gali būti traškios, želė konsistencijos arba primenančios riešutus, priklausomai nuo jų paruošimo būdo. Jos gali būti dedamos į jogurtą, košę, muslį ir kitus maisto produktus.
Palyginus su juodosiomis, baltosios chia sėklos yra retos. Įprastai, baltosios chia sėklos yra aptinkamos rečiau, nei juodosios. Tačiau jei norėtumėte jas atrūšiuoti, su mašina to padaryti nepavyktų. Tam turi būti pasitelkiamos žmogaus rankos, bet net ir toks metodas yra itin rizikingas ir brangus. Dėl šios priežastis, šios sėklos yra atrinktos veisimo būdu. Užauginti pakankamai baltųjų chia sėklų trunka ilgą laiką. Kalbant apie ingredientus ir skonį, jos yra tokios pat kaip ir juodosios chia sėklos. Dėl gero išbrinkimo savybės, chia sėklos yra geras linų sėmenų pakaitalas.
Kaip naudoti baltąsias šalavijo (chia) sėklas
Neskaidytas chia sėklas galite dėti į bet kokius savo patiekalus, taip pat suskaidytas sėklas galite dėti į sultis, glotnučius, avižų dribsnius, įmaišyti į jogurtą, pabarstyti ant salotų. Įbėrus į drėgnus patiekalus, pvz. košę, arba gėrimus, sėklos šiek tiek išbrinks, bet išlaikys traškumą.
Baltųjų šalavijo (chia) sėklų didmeninė prekyba
Jums tikrai patiktų baltąsias chia sėklas pirkti iš tokio didmenininko kaip „NutriBoost“. Savo baltąsias chia sėklas importuojame tiesiai iš savo ūkininkų. Nepaisant to, ar jums reikia 25 kilogramų ar pilno konteinerio – turime tiek atsargų, kiek jums gali reikėti.