Ekologiškų produktų ūkininkai Peru yra neapdorotų kakavos gabaliukų augintojai. Iš pradžių žalios kakavos pupelės renkamos rankomis iš anksčių ir išmaišomos, kad sumažėtų jų kartumas. Po to jos plaunamos natūraliu vandeniu, džiovinamos, nulupamos, o tada jų šerdis yra suskaidoma gabaliukais. Šiame procese nėra pridedama jokių priemaišų ir nėra prarandama kakavos maistinė vertė.
Neapdorotų kakavos gabaliukų kilmė
„NutriBoost“ siūlo iš Peru kilusios kakavos gabaliukus. Šios pupelės įprastai yra auginamos Amazonės, Junín, San Martin, Cusco ir Ayacucho regionų džiunglėse. Iš esmės, kakavmedis užaugina ankštis, kuriose yra sėklos, žinomos kaip kakavos pupelės. Jos yra atsargiai džiovinamos ir fermentuojamos, kad būtų išlaikyta jų maistinė vertė. Kakavos gabaliukai yra daromi iš grynų kakavos pupelių jas nulupant ir suskaidant į mažas daleles. Kaip ir nesaldintas šokoladas, kakavos gabaliukai yra kartaus skonio.
Kai neapdorotos kakavos pupelės yra nulupamos ir susmulkinamos, jos virsta kakavos gabaliukais. Kai kakavmedžio vaisiaus sėklos yra džiovinamos ir fermentuojamos, jos yra vadinamos žaliomis kakavos pupelėmis.
Kaip naudoti neapdorotus kakavos gabaliukus
Neapdoroti arba pakepinti kakavos gabaliukai gali būti naudojami daugybėje patiekalų – tiek pikantiškų, tiek saldžių. Jei į savo avižų košę ar rytinį glotnutį įdėsite arbatinį šaukštelį kakavos gabaliukų, suteiksite jiems daugiau skonio. Galimi labai tamsaus šokolado skonio kakavos gabaliukai, kurie puikiai tiks atvejais, kai nenorite naudoti tikro šokolado. Taip pat gabaliukus galite įmaišyti į savo riešutų mišinį, glotnučius ar kepinius, kad suteiktumėte jiems burnoje tirpstantį skonį.
Neapdorotų kakavos gabaliukų didmeninė prekyba
Kakavos gabaliukų didmeniniais kiekiais įsigykite „NutriBoost“. Tikėkitės nedidelių užsakymo kiekių, konkurencingų kainų ir aukštos kokybės. Siūlome privačios etiketės ir didmenines pakuotes.