Kakavos sviestas yra riebalai, išgaunami iš kakavos pupelių. Kad galima būtų išgauti sviestą, nuo didesnio kakavos augalo yra nuskinamos kakavos pupelės. Šio proceso metu kakavos pupelės yra nulupamos, paskrudinamos ir suspaudžiamos taip, kad riebalai – kakavos sviestas – būtų atskirti. Šio proceso likučiai vėliau paverčiami kakavos milteliais.
Kakavos sviestas yra natūralūs valgomieji riebalai. Sviestas sudaro beveik pusę kakavos pupelės. Sviestas yra dviejų spalvų – geltonos ir baltos – ir pasižymi sodriu skoniu. Kakavos sviestas yra vienas pagrindinių šokolado gaminimo ingredientų. Jis yra minkštas ir turi kreminę tekstūrą, dėl ko turi žemą lydymosi temperatūrą: apie 32-35 laipsniai Celsijaus. Šis produktas yra tiekiamas tvirto kakavos sviesto bloko, sveriančio 25kg, formoje.
Kakavos sviesto kilmė
Kakavos sviesto istorija yra 3000 metų senumo. Senovės Majų ir Actekų imperijos labai mėgo kakavą ir net naudojo ją kaip valiutą.
„NutriBoost“ siūlo kakavos sviestą, daugiausiai pagamintą iš „criollo“ ir (arba) „forastero“ pupelių, kilusių iš Pietų Amerikos ir Afrikos. Mes panaudojome ir fermentavome geriausias kakavos pupeles, kad sumažintume jų kartumą ir galėtume pasiūlyti aukščiausios kokybės kakavos sviestą. Kakavos sviestas yra gaminamas spaudžiant susmulkintus kakavos gabalėlius, kad būtų išgaunama vientisa pasta. Šiame procese atskiriami milteliai ir sviestas. Po to sviestas yra suformuojamas į vientisus blokus.
Kaip naudoti kakavos sviestą
Dėl puikaus skonio ir savybės greitai lydytis, kakavos sviestas yra dažnai kepėjų ir šokoladų gamintojų naudojamas produktas. Jį taip pat galima naudoti šokolado kokteiliuose – tai fantastiškas užkandis pasilepinimui. Ekologiškas kakavos sviestas yra visiškai natūralus. Tai yra prabangus ingredientas, naudojamas ne tik maistui, bet ir muilui bei kūno sviestui siekiant drėkinti odą.
Kakavos sviesto blokų didmeninė prekyba
Kakavos sviesto didmeniniais kiekiais įsigykite „NutriBoost“. Tikėkitės nedidelių užsakymo kiekių, konkurencingų kainų ir aukštos kokybės. Siūlome privačios etiketės ir didmenines pakuotes.